RSS

To be, or not to be :)

09 apr
Jeg er et A-menneske!!

Men jeg vil være B!!

Jeg vil sitte oppe til langt på natt å se gamle filmer på TCM, for så å gå og legge meg og lese en halv bok for Ole Lukkeøye kommer. Så vil jeg sove drømmeløst, med tom blære, i 8-9 timer, for så å våkne frisk og utvilt til en helt ny dag fylt av godsaker.

Men sånn er det ikke!

Ole Lukkeøye har nok tatt utgangpunkt i mitt barnslige sinn og besøker meg allerede ved 21-tida. Da blir øyelokka tunge og jeg har egentlig lyst til å finne senga med en gang. Men samtidig ønsker jeg å befinne meg i våken tilstand sammen med familien også, så jeg kjemper en døsig kamp i en time. I beste fall halvannen time. Men da er det stopp! Så klokka 22-22.30 ligger jeg i senga mi, halvsovende. For jeg må jo lese før jeg sovner helt!!!
Og da bør boka være god, ellers er jeg ikke halvsovende så veldig lenge. Hvis boka ikke fenger meg helt, leser jeg et avsnitt mange ganger før jeg gir opp, legger boka på nattbordet og reiser inn i drømmeland. For så å sove tungt…i en time eller to. Da er blæra full og kroppen full av duharliggetforlenngeisammestilling-vondt. Så da er det å rulle seg ut av senga, stavre ned trappa, tømme den ertestore blæra, kreke seg opp trappa igjen og krabbe under dyna. For så å bruke minst en halv time på å sovne igjen. Og hvis alt er som det pleier, så gjentas dette et par timere senere. Og jeg er et vanedyr, så det er regelen heller enn unntaket.
Og så, klokka 04.30, er det tomt for sovesand. Da spretter øynene opp og det helt umulig å få sove mer. Som regel tvinger jeg meg selv til å «slappe av» til 5-halv 6, men da er det nok. Da er jeg som regel så proppfull av en eller annen form for energi at jeg bare MÅ ut av senga. Hodet er fult av tanker om alle ting som må gjøres, de som burde gjøres, ord som skal skrives. Og da er det bare å resignere. Ut av senga, vekke hanen og GRIPE DAGEN 🙂

Når jeg tenker meg om, så er egentlig A-mennesket å foretrekke. I hvertfall for min del. Jeg er aller mest effektiv tidlig på dagen. I går, for eksempel, sto jeg opp klokka 5. Og da jeg vekket HM klokka halv 7 hadde jeg: Satt på vaskemaskin og tørketrommel, hengt opp klær som ikke kan i trommelen, tømt oppvaskemaskin, skrevet ferdig en konfirmasjonssang på bestilling, vært på badet, drukket to kopper kaffe, spist ei brødskive, vært ute med søppel, oppdatert FB-status og sjekka e-post. I tillegg hadde jeg tenkt alle de nødvendige morgentankene og lagt planer for dagen. Og alt dette på halvannen time!! Synes det er flott jeg…og godt…egentlig 🙂 🙂

Så jeg ombestemmer meg.

Jeg er et A-menneske, definitivt, og det passer meg i grunnen utmerket!

Grip dagen, uavhengig hvor i alfabetet du befinner deg!
Og husk, noen er glad i deg 🙂

 

 
1 kommentar

Skrevet av den 09/04/2011 i hverdag

 

Ett svar til “To be, or not to be :)

  1. photographe professionnel

    14/10/2011 at 21:05

    You couldn’t be more correct

    Liker

     

Legg igjen en kommentar