RSS

Ut med det gamle…

31 des

…og inn med det nye.

Vi kastet nettopp ut juletreet og for meg betød det at nye tider ligger og venter på oss. Vårt juletre pleier å overleve til etter Ole Johnnys bursdag 8. januar, men ikke denne gangen. Jula har forandret seg. Jula, i den formen vi kjenner den, er på vei bort. Nissene flytter ut i takt med at ungene blir eldre. Adventskalenderen som jeg sydde til Nanna Kristine for 28 år siden har fått bli med henne hjem, og jeg tror kalendernissen flyttet samtidig. Pyntenissen har sagt fra at han ikke kommer neste år og strømpenissen ville være litt avventende. Og jeg betrakter det hele med vemod og synger med Bob Dylan: ♫ Times they are a-Changin’ ♫
Dette blir nok det siste blogginnlegget mitt. I allefalll på en god stund. Foreløpig lar jeg bloggen ligge åpen, så får vi se hva som skjer. Det kan jo hende at døgnet får flere timer og skrivekløen kommer minst en gang i uken 😉

Jeg hadde et nyttårsforsett for 2013 og det var at jeg skulle bli flinkere. Sa ingenting om hva jeg skulle bli flinkere til, det lå åpent. Innerst inne lå det et ønske om å tørre og utfordre meg selv litt mer, og i løpet av årets 4 første måneder utfordret jeg meg selv på flere arenaer. Og ordet «ja» var sterkt representert.
Det endte med 3 verv i Fagforbundet Nesset, deriblant kasserer. Spennende og utfordrende for ei som ikke liker tall 😉 Men alt tyder på at tallene stemmer nå ved årets slutt og jeg regner med at revisor blir fornøyd med meg *krysser fingrene*
Også i Norsk forening for cystisk fibrose ble jeg vist tillit. Først ble jeg vara i styret til Region Midt og jeg fikk lov til å bli likeperson. Og i april ble jeg spurt om jeg ville bli nestleder i hovedforeningen, noe jeg sa ja til med både ydmykhet og ærefrykt. Det bor ingen ambisjoner i meg om å bli leder i foreningen, jeg sa kun ja til nestledervervet for å avhjelpe en litt kinkig situasjon. Men jeg håper at jeg klarer å utføre de oppgavene jeg får slik at det kommer foreningen til gode.

Ydmykhet, stolthet og stå på-vilje er følgesvennene mine i alle vervene. Takk for at dere viste meg tilliten!

Så der hvor jeg før hadde masser av tid til å gjøre ingenting er det nå fullt opp. Og jeg liker det! Ser nok at det blir litt mye av og til, og at det ved årsmøtetider i 2015 nok må velges inn noen andre enn meg et par steder, men hvor har jeg ikke bestemt enda. Vi får se hva 2014 bringer.

For jeg vil ha mer tid til å være mormor, mamma og hustru (nevnt i tilfeldig rekkefølge 😉 )
Nanna Kristine skal kunne spørre meg om å være barnevakt og jeg skal ha overskudd til å si ja. Og Mathias skal se mormor oftere.
Nils Sindre skal ha en mamma som er der mer, når han nå etter hvert er ferdig med rusbehandlingsprogrammet på Veksthuset.
Hanne Martine skal få lov til å oppleve en mamma som ikke bare tenker CF-behandling, men også kan bry seg mer om de «små» tingene i livet hennes.
Stig Andreas vokser fra meg. Konfirmant i 2014 og vips så er han også «borte». Jeg skal være mer tilstede før det skjer.
Og så Ole Johnny. Min andre halvdel. Min hjertevenn. Jeg er her, du må bare trekke meg ned og holde meg fast.

Jeg er så glad i dere alle 5. Takk for at dere lar meg få spre vingene mine litt!

På CF-fronten har det vært et rolig, men turbulent år. Rolig i den forstand at jeg har måttet sitte på sidelinja. Turbulent fordi følelsen av å sitt eget barn slit psykisk og fysisk uten å få lov til å hjelpe er en karusell av følelser for en mamma. Det har vært ganske mye «hjelp meg, men ikke bry deg» og «lukk øynene, men se meg». 3. januar bli Hanne Martine 18 år og bare tiden vil vise om jeg fortsatt får lov til å være litt coach og manager. Hun bestemmer. Men jeg vil alltid være her. Alltid. Med applaus når det går bra og med «kost og feiebrett» når bitene må samles og settes sammen igjen. For slike dager vil komme, også i 2014. Og en mammas kjærlighet er sterkere og større enn noe annet!

Året har ellers bestått av mye reising og møter med mange flott og sterke mennesker. Det ser ut til at 2014 vil inneholde minst like mange reiser og møter og nå stiller jeg mer forberedt. Man kan vel si at jeg definitivt er kommet over «jeg reiser alene-skrekken» min. Tidligere så begynte jeg pakkingen minst en uke før og sommerfuglene i magen var på størrelse med elefanter. Nå står det en kabinkoffert klar, med toalettsaker og skoposer. Her blir de nødvendige plagg for anledningen puttet i på morgenen avreisedagen, eventuelt kvelden før hvis det er veldig tidlig avreise. Og i sommer klarte jeg til og med, helt spontant, å reise et døgn for tidlig på langhelg med min andre halvdel, bare fordi vi hadde lyst på en natt på Rica Nidelven før vi reiste videre til Rørvik. Det hadde definitivt ikke skjedd for 2 år siden. Så på det feltet har jeg også blitt flinkere *klapper meg selv på skuldra* Og sommerfuglelefantene har blitt til små bobler som surrer rundt i forventning og spenning 🙂

Når vi nå går inn i 2014 gjør vi det også med en større økonomisk trygghet enn tidligere. Ole Johnny fikk uken før jul beskjed om at han blir fast ansatt i Sucom fra 2. januar 2014 og jeg ble fast ansatt i 50% stilling ved Sunndal folkebibliotek 1. oktober 2013. Har jo i tillegg 40% ved Nesset folkebibliotek og den siste 10% er helt greit å ha i bakhånd til påkommende tilfeller 😉

Og hva skal årets nyttårsforsett være? I år er det enkelt. Jeg skal ta bedre vare på meg selv. Og første skritt skal jeg ta i morgen. Da skal jeg rydde klesskapet mitt, mens jeg gjentar for meg selv: «Du skal KUN beholde klær som passer! Når du klarer å kvitte deg med dine altfor mange kilo vil du uansett  plyndre butikkhyllene og det som allerede ligger i skapet er håpløst umoderne»

Nå brer duften av pinnekjøtt seg i huset og jeg skal ha en rolig feiring sammen med Ole Johnny, Stig Andreas og Casper. Jeg skal tenke på dem som bare bor i hjertet mitt, på dem som har valgt meg bort, på alle som er både i hjertet og i livet mitt og på alle dem jeg har fått bli kjent med i 2013.
Ta vare på hverandre og øyeblikkene. Livet og nåtiden er flyktig, fremtiden er åpen og uforutsigbar. Måtte den inneholde kun det beste for oss alle.

God nytt år!

Godt nytt år!

Reklamer
 

Ett svar til “Ut med det gamle…

  1. Åshild

    03/01/2014 at 22:15

    Nydelig skrevet! Vakkert! Du er i seget og med den måloppnåelsen for 2013 er jeg ikke i tvil om at også 2014 kommer til å bli preget av dine ønsker og mål! Godt nytt år 2014!

     

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: